TV-Novini.com

Борислав Лазаров с приз от Министерството на околната среда и водите

Борислав Лазаров с приз от Министерството на околната среда и водите

Репортерът bTV Новините Борислав Лазаров е отличен от екоминистерството за приноса си към опазване на околната среда и водите с награда с журналистическата си работа. Признанието е за репортажа му за шипобузестия рак и рибата китайски поспаланко, които въпреки атрактивните си имена, представляват опасност за българските екосистеми. Награждаването беше част от конференция за отчитане на резултатите от изпълнението на програмите „Интегрирано управление на морските и вътрешни води“ и „Биологично разнообразие и екосистеми“ от Министерството на околната среда и водите. От името на Борислав Лазаров наградата прие репортера на bTV Десислава Ризова.

На конференцията бяха представени окончателните резултати от изпълнението на програмите и връчени награди на най-добре изпълнените проекти в различни категории. „Искам специално да поздравя bTV за изключително доброто отразяване на този програмен период”, каза министъра на околната среда и водите Нено Димов по време на церемонията.

Борислав Лазаров е роден на историческата дата 9 септември, което типично в негов стил приема с усмивка. Учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Кинознание”. Още 17-годишен започва да се занимава с журналистика, като близо 10 години е радиоводещ и музикален мениджър в радио „Витоша“ и радио „Експрес“. През 2002 г. се посвещава на телевизията и става част от редакцията с най-голямо доверие в България, като през годините работи като репортер за bTV Новините, сценарист и водещ. За зрителите името му е синоним на любопитни и положителни новини, както и на незабравимата му поредица за извънземните, макар от нея да са минали близо 10 години.

Коментари

Вашата реклама