Bootstrap Image Preview

Apple уволни десетки специалисти от отдела за създаване на собствен безпилотен автомобил

Apple уволни десетки специалисти от отдела за създаване на собствен безпилотен автомобил

Apple съкрати няколко секции и уволни десетки служители, работещи върху първия безпилотен автомобил на корпорацията. The New York Times счита, че най-вероятно технологичният гигант се е сблъскал с непредвидени трудности при реализацията на този проект.

Apple каза, че уволнението на специалистите се е наложило поради "рестартирането" на проекта и отказа да дава повече информация.

Преди около една година се разбра, че Apple влага огромни усилия по създаването на безпилотен електрически автомобил в рамките на проекта Titan и възнамерява да анонсира своите първи електромобили през 2019 година. Появиха се и съобщения в информационните канали, но всичко остана в сферата на слуховете.

New York Times допълва, че съкращаването и уволнението на специалисти показва, че има сериозни проблеми в създаването на безпилотния електромобил, въпреки нарастващите инвестиции в този проект. Към днешен ден, тестовете с първите прототипи на тези електромобили се провеждат в затворени помещения. От месец юли по проекта Titan работи и Боб Мансфийлд, който преди това беше вицепрезидент на корпорацията, отговарящ за хардуера на Apple.

 

Източник: kaldata.com

 

Коментари

Вашата реклама