TV-Novini.com

Иде Диема Спорт 2 !?

Иде Диема Спорт 2 !?

Иде Диема Спорт 2 или Диема Спорт Екстра, нов канал от семейството на Нова Бр и част от пакета Диема Екстра, който стартира по-рано през тази година. Новият канал ще излъчва още спорт това става ясно от интервю на Главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг груп" пред "Капитал".

Ето какво е казал Дидие Щосел:

Какво стана с "Диема екстра"?

- За нас "Диема екстра" е дългосрочен проект, който ще се развива през следващите 5-10 години. В същото време спортните права са много скъпи и хората трябва да разберат, а ние виждаме, че те вече го осъзнават, че ако искат да гледат висококачествен спорт, трябва да си плащат за него. Защото това съдържание ние не го получаваме безплатно.

Засега успешен проект ли е "Диема екстра"?

- Много по-успешен от очакванията ни.

Колко абонати има?
- Не разкриваме тези данни, но числото е шестцифрено.

Значи над 100 000?

- Да.

Договорите ви с разпространителите за "Диема екстра" едногодишни ли са?

- Както проектът "Диема екстра", така и договорите за него с разпространителите са дългосрочни. Предлагаме пакета на всички платформени оператори в допълнение на договорите, които имаме с тях, а те съответно го предлагат на абонатите си. Всеки разпространител има възможност да сключва със своите абонати и дългосрочен договор за "Диема екстра", което дава съответни привилегии на абонатите.

При преговорите с разпространителите им поставихте изисквания за минимални гаранции - финансови, за брой абонати.

- Така прочетох във вестниците. Реалността е по-различна. Имаме си различни преговори с всички оператори и не е точно така, както казвате.

А как е, как се водят тези преговори?

- Това са търговски отношения и няма защо да ги разкриваме. Ние предлагаме каналите си през всички оператори в страната. Имаме договор с всеки от тях и те го предлагат на абонатите си. Има търсене за пакета и те го продават доста по-добре от очакванията ни. Както вече споменах, "Диема екстра" за нас е дългосрочен проект, подобен на това, което Sky направи чрез Sky Sport с английския футбол. Ние вярваме силно в българския футбол. Това за нас не е игра за една година и трябва да сме сигурни, че хората разбират, че за да гледат добър футбол, трябва да плащат.

От 1 януари 2016 г. ще увеличите ли минималните гаранции, които искате от операторите за "Диема екстра"?

- Не става въпрос за минимални гаранции, защото каналите направо "летят" над очакванията ни - нашите и на операторите. Те са голям търговски успех и следователно дискусии за минимални гаранции са излишни.

Ще се опитате ли да повторите този успех? Ще пуснете ли още един платен канал?

- Ако имаме още съдържание - абсолютно да. Колкото повече съдържание имаме, толкова повече канали ще пускаме.

Говорим за нов платен канал.

- В настоящия момент - не. Първо трябва да се уверим, че имаме допълнително съдържание. Щом си го осигурим, тогава може да пристъпим към пускането на нов канал.

Пак ли става въпрос за спортен канал?

- Да, само спорт. Погледнете например Sky - имат пет или шест канала. "Диема екстра" е пакет, той ще остане с това, което има в него. Няма да махаме нищо от него, напротив - ще добавяме все повече съдържание. А за да го покажем, ни трябват още канали. Това е начинът. Новото спортно съдържание, което придобиваме, ще отива в този пакет и така ще се създават нови канали. Например ако имаме правата за още една чужда футболна лига, те ще отидат в нов канал като част от пакета "Диема екстра". За да могат зрителите да проследят всички мачове, които ги интересуват. Но днес концепцията за каналите вече изглежда леко остаряла, защото хората просто искат да гледат това, което ги вълнува. Те не се интересуват по кой канал е, те просто искат да имат избор.

Така след това интервю излиза,че пакета Диема Екстра съвсем скоро ще стане от 3 канала като се появи и новият такъв, а именно Диема Спорт 2 или Диема Спорт Екстра. На фона на този нов проект зрителите се питат кога Нова Телевизия ще започне излъчване в HD формат ?

И защо не се мисли за това? И защо не се говори избощо за подобрение и навзлизане на новите технологии в Нова ? Едва ли скоро ще получим ясен и отговор на тези въроси.

*Логото е само илюстративно!

Коментари

Вашата реклама