TV-Novini.com

Twitter: световните лидери имат специален статут

Twitter: световните лидери имат специален статут

Акаунтите в Twitter на световните лидери имат специален статут в социалната мрежа, съобщи едноименната компания.
С това тя отговори на потребителите, които призовават Twitter да забрани президента на САЩ Доналд Тръмп.

„Блокирането на световен лидер в Twitter или премахването на спорните му изказвания би скрило важна информация, която хората трябва да могат да видят и да обсъждат”, гласи публикация в корпоративния си блог на Twitter, цитирана от technews.bg.

През септември от социалната мрежа поясниха, че „новинарската стойност” и това дали дадено изказване е „от обществен интерес са част от факторите, които се вземат предвид, преди да се премахне акаунт или изявление”.

Дискусията по проблема се разпали през седмицата, след като Тръмп заяви от своя акаунт @realDonaldTrump, че има „много по-голям” и „по-мощен” ядрен бутон от севернокорейския лидер Ким Ченг Он.

Критиците твърдят, че подобни изяви в Twitter и самото присъствие на Тръмп в мрежата застрашават света и нарушават забраната на Twitter за прояви на заплахи за насилие в социалната мрежа.

Някои потребители дори протестираха пред централата на Twitter в Сан Франциско в сряда. Twitter отговори в своя блог, че дори и да блокира аканута на подобен световен лидер, това не би „взело думата” на този лидер.

dir.bg

Коментари

Вашата реклама